Utforsk naturen

Hvis du er på jakt etter tips til ting å finne på mens du ferierer i Vågå eller Sel kommune, skal vi nå gi deg et enkelt tips: Utforsk naturen i området. Naturen i disse kommunene er variert og vakker, noe som også legger til rette for et rikt dyreliv. Er du interessert i ulike planter og trær vil du heller ikke bli skuffet. Det vokser mange fine blomsterarter i området, noe som gjør dette til et eldorado for deg som interesserer deg for botanikk.

Fiske og fugletitting

Ved siden av flora og fauna vil du kunne se en rekke fuglearter om du er på ferie i Sel og Vågå kommune. Enten du er ornitolog eller hobby-fuglekikker, vil du kunne få en uforglemmelig opplevelse mens du er på ferie i området. Ta med deg kikkerten og finn et koselig sted å sitte i naturen. Ta tiden til hjelp, og vent på at sjeldne fuglearter passerer deg.

Det er også gode muligheter for fiske i området. Både ørret og harr trives i Sjoa-elva, så her kan du lage et nydelig måltid i hytten hvis du har fiskelykke. Du kan også tilberede maten ute i naturen dersom du har med deg et stormkjøkken eller tenner opp et bål.

Andre dyr i området

Både elg, reinsdyr og rådyr lever i Sjodal, som har et usedvanlig rikt dyreliv. Her kan du observere vilt i alle varianter når du er ute og utforsker naturen. Husk at disse dyrene kan være sky, så det er ikke sikkert du får øye på dem. Har du på deg kamuflasjeklær er imidlertid muligheten for å få øye på disse vakre dyrene noe større. Du vil også kunne se ulike gnagere i rundt Sjodal, som for eksempel skogsmus og andre skapninger. Gjør deg klar for safari i en av Norges vakreste fylker!